Opština Čajetina obezbedila stan Zorici Pavlović

ČAJETINA – Opština Čajetina obezbedila je stan Zorici Pavlović, koja je nesrećnim slučajem izgubila trinaestrogodišnju ćerku Saru. Ovu humanitarnu akciju iniciralo je bratstvo manastira Hilandar.

zorica4Obezbeđen joj je stan u naselju Ćeten u Čajetini, firma „Neo-univrzal“ i hotel „Palisad“ pomogli su u opremanju prostora, dok su Javna preduzeća „Vodovod“ i „Kulturno sportski centar“ tehnički pomogli da se ova huminatarna akcija sprovede. 

Zorica je rođena u Užicu, početkom 90-ih godina odeslila se u Grčku gde je živela i radila. U vreme eknomske krize u Grčkoj, veliki broj porodica ostao je bez posla, pa tako i bez mogućnosti za finansiranje životnih troškova. Pavlovićka je , našavši se u situaciji bez struje, pokušala  da zagreje stan, pa je tokom noći došlo do trovanja ugljen-monoksidom, koje je bilo kobno za njenu ćerku.
Prema rečima Miloša Stojkovića, poverenika manastira „Hilandar“, stradanje Srpkinje Sare podiglo je svest grčkih vlasti i grčkog naroda. Povodom ovog događaja zasedala je grčka Vlada u Atini i svim siromašnim porodicama, oko 300 000 njih, uključena je struja
Nakon Sarinog stradanja, Zorica se obratila bratstvu manastira „Hilandar“, koje joj je pomoglo da se vrati u Srbiju i danas useli u stan u Čajetini.

Rukovodstvo opštine Čajetina nastojaće da Zorici reši zaposlenje, kako bi mogla pristojno da živi nakon svih nedaća koje su je zadesile.
“ Opština Čajetina je primer slobode, istine i pravde i u ovakvim situacijama se pokazuju ljudska srca i dostojanstvo“, rekao je Miloš Stojković povrenik manastira Hilandar.
ZooM
 
 
 
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.