Opozicija i dalje bojkotuje sednice Skupštine grada Užica

UŽICE – Odbornici Skupštine grada Užica usvojili su programe poslovanja javnih preduzeća Vodovoda, Bioktoša, Dubokog, Užice razvoja, Gradske toplane Užice,  Velikog parka, Niskogradnje i Aerodroma Ponikve za narednu godinu, a i ovu sednicu bojkotovao je opozicioni Savez za Srbiju.

Direktor Gradske toplane Užice Zoran Šibalić skrenuo je pažnju da će toplana iduće godine imati gubitak koji je iskazala i ove ukoliko se nešto ne učini sa cenom gasa koji toplana nabavlja preko lokalnog distributera “Užice gasa” koja je viša za 6,5 dinara po kubiku, plus nekoliko dinara takse, u odnosu na distribuciju “Srbija gasa”.

Šibalić je rekao da cenu grejanja užička toplana formira na osnovu Uredbe i metodologije, cene gasa i mazuta  i da je krajem 2018. gradu podnela zahtev da se cena gasa preispita. Užička toplana godišnje potroši pet miliona kubika gasa što je računajući razliku u ceni od šest dinara iznos oko 30 miliona dinara na godišnjem nivou . Cena grejanja u Užicu je 100 dinara po metru grejne površine.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da je zatražena hitna vanredna sednica u “Užice gasu” u kome je većinski vlasnik “Jedinstvo”, a učešće Grada iznosi 30 odsto i razgovor o ceni gasa koju niko ne može da formira bez saglasnosti Grada.

Odbornici LDP-a  Zoran Plećevič i Đorđe Milićević izneli su primedbe na povećanje reprezentacije javnih preduzeća navodeći da su prekršila Uredbu o planiranju. Gradska skupština Užica imenovala je Olivera Ristanovića, dipl.ing. poljoprivrede za direktora “Bioktoša”. Boravišna taksa ostala je na nivou prošlogodišnje i iznosi 100 dinara po osobi.

Izvor i foto:Infoera

You may also like...