Opet niz-ali pobeda (video)

IVANJICA – Javor Matis je vezao i treću pobedu za redom i tako prigrabio 9. mesto sa 20 bodova.

Foto: Miljko Grujović

Foto: Miljko Grujović

600 gledalaca na stadionu pored Moravice nije uživalo u preterano kvalitetnoj utakmici ali su na kraju zadovoljni otišli kući jer su bodovi ostali u Ivanjici. Radnik pod vođstvom Neška Milovanovića izlazi na teren u sastavu: Čančarević, Mladenović, Gojković, Vuković, Pavlović (Milovanović 46′), Krčmarević, Adamović, Zlatanović (Vlahović 46′), Stanković, Keremeh i Nikolić (Jovanović 66′). Miloš Veselinović bez Bjedova, Amanovića i Stojakovića pa su njegovih startnih jedanaest bili: Đogatović, Terzić, Milović, Karišik, Sević, Tomanović, Đokić, Cvetković, Silva (Milisavljević 68′), Gafurov (Jovanović 72′) i Mftila (Tandir 85′). Utakmicu je sudio Igor Stojilković a pomagali su mu Miloš Miškeljin i Vladimir Šegrt.

Javor Matisu je pripalo prvo poluvreme jer su tokom svih 45 minuta imali kontrolu u svim eliementima fudbalske igre. Više su napadali, pretili odbrani gostijupa su iz prvog ozbiljnijeg napada došli do prednosti.

U 10.minutu Radnik je imao udarac iz ugla, nakon čega je sevnula kontra domaćih. Đogatović je izbacio loptu do Cvetkovića a on do Silve. Brazilac je na vreme proigrao Gafurova koji sklanja Adamovića a onda izuzetno preciznim udarcem pogađa levu stranu Čančarevićevog gola. Samo dva minuta kasnije Javor Matis je mogao da duplira svoju prednost. Opet su na lagan način domaći došli do šesnaesterca gostiju, lopta sa leve strane dolazi do Đokića koji lošijim prijemom omogućuje idealni priliku za Silvu. Usledio je udarac ali se isprečila stativa. U 29. još jedna prilika za domaće. Opet su začetnici akcije bili Gafurov i Cvetković da bi na kraju jako ali neprecizno šutirao Terić. U 38. videli smo veliku gužvu pred golom Ivanjičana kada su odbrambeni igrači dobro reagovali i otklonili opasnost pred svojim golom. U nadoknadi vremena ponovo prete igrači Javor Matisa. Mftila koji je danas bio starter zbog povrede Bjedova uzeo je jednu loptu na ivici šesnaesterca, potom je poslao pred gol Čančarevića a Gafurov ne stiže da bi minut kasnije Uzbekistanac na proigravanje Cvetkovića imao 100% priliku za 2:0 ali nije bio priseban pa Javor Matis na poluvreme odlazi sa minimalnom prednošću koji je stekao u 10.minutu.

Na startu drugog poluvremena Neško Milovanović vrši dvosturku izmenu, Zlatanović i Pavlović su ostali u svlačionici a na teren su ušli Vlahović i Milovanović. To je urodilo plodom jer su gosti bili dominantniji u nastavku, imali su veći posed lopte ali se to nije odrazilo na rezultat. Veselinović je video o čemu se radi, upario je Tomanovića i Đokića ispred svoje odbrane pa nije bilo prilike da gosti ozbiljnije ugroze Đogatovića. Možda je Đokić mogao bolje da reaguje u 60.minutu kada ga je proigrao Cvetković kao i dva mimuta kasnije Silva kada je sve sam uradio i na kraju loptu poslao prevo u ruke Čančarevića. Vrebali su domaći svaku moguću priliku i moranje gostiju pa su Mftila u 73.minutu i Tomanović u 77. pokušali sa udaracima iz daljine ali nisu bili uspešni pa je na kraju Javor Matis slavio golom Gafurova iz prvog poluvremena.

Foto: Miljko Grujović

Foto: Miljko Grujović

Kada se sve sabere i oduzme Javor Matis je bio bolji za taj jedan pogodak. Treće pobeda u nizu i sada se lakše diše. Sledi gostovanje u Novom Pazaru, koji je trenutno u veoma lošem momentu ali kraj Jošanice nikada i za nikog nije bilo lako.

ZooM

 

You may also like...