Opet derbi (video)

IVANJICA – Posle Gornjeg Milanovca i utakmice protiv Metalca, fudbalere Javor Matisa očekuje još jedan komšijski derbi ovoga puta protiv Mladosti iz Lučana.

javor-partizan 2016 2Javor Matis se iz Gornjeg Milanovca vratio neporažen i bio je to sedmi  remi u 12 odigranih kola. Po rečima Miloša Veselinovića njegova ekipa je protiv Metalca mogla da izgubu i to bi bilo u redu, ali mogla je i do pobede što bi takođe bilo u redu. Kada se sve sabere i oduzme, kada najbolji akter na terenu bude gostujući golman onda je bod puna kapa.

Ono što sledi je meč protiv Mladosti iz Lučana. Kuriozitet ove utakmice je što Ivanjičani imaju sedam remija a na drugoj strani Lučanci nemaju ni jedan. Imaju sedam pobeda i pet poraza, što znači 21 bod u odnosu na 10 Javor Matisa. Biće ovo veoma teška utakmica za oba rivala, s tim što Javor Matis mora po svaku cenu da juri pobedu a Mladost nije pod velikim pritiskom. Njihovu dobru formu potvrdila je pobeda nad Vojvodinom tako da se očekuje veoma borben meč, sa krajnje neizvesnim krajem.

Darko Bjedov, napadač Javor Matisa, o Mladosti govori u superlativu. Uveren je da će doći u Ivanjicu da se nadigravaju ali veruje da on i njegovi saigrači mogu da prebrode sve probleme koji ih prate i da konačno zabeleže pobedu pred svojim navijačima jer podsećanja radi to su poslednji put uradili 28. aprila kada je savladan OFK Beograd.

Utakmica Javor Matis Mladost igra se u subotu na stadionu pored Moravice sa početkom u 17 sati.

ZooM

You may also like...