Operacija opstanak (VIDEO)

IVANJICA – Ukoliko žele da i sledeće godine igraju u Super ligi fudbaleri Javor Matisa će morati dobro da se pripreme za nastavak prvenstva koje počinje 17. februara.

Fudbaleri Javor Matisa kreću u pohod zvani opstanak u Super ligi. Vlado Jagodić izvršio je prozivku i od 10. januara pa sve do sredine maja neće biti nimalo opuštanja jer je u igri 15 utakmica ili 45 bodova gde će svaki biti zlata vredan. Ivanjičani se na kraju prve preliminarne faze nalaze na pretposlednjoj 15 poziciji sa 15 bodova. Ubedljivo su najneefikasnija ekipa u ligi sa samo 14 postignutih golova u 22 odigrane utakmice. Sve to je ustanovljeno od strane ljudi koji vode klub pa se na vreme krenulo u dovođenje pojačanja. Prvi čovek Javor Matisa Dragomir Lazović otvoreno je govorio o svim problemima i načinima na kojima ekipa gradi plan za konačan cilj.

Vlado Jagodić je već odavno pripremio plan priprema koji je podeljen u tri faze, ali ono što je najvažnije je podatak da je veliki deo posla oko dovođenja igrača urađen. Nije završen do kraja ali se nada da će i to veoma brzo biti odrađeno i da će sa planiranim igračkim kadrom moći na miru da realizuje sve zacrtano.

Jedna od najsvetlijih tačaka Javor Matisa u sumornoj jeseni je kapiten Vladan Đogatović. Branio je i moguće i nemoguće, a poslednja četiri kola nije mogao da pomogne ekipi jer je protiv Spartaka doživeo povredu. Sada je sve to iza njega, spreman i oran dolazi na pripreme u nadi da će osvežen Javor Matis imati šta da pokaže u nastavku prvenstva.

Kao što je već rečeno ekipa će prvu fazu priprema sprovesti u Ivanjici a od 27. januara do 10. februara ekipa se seli u Ohrid gde će odigarti pet kontrolnih utakmica. Imena tri protivnika su već poznata, to su 28. januara Renova, protivnik za poslednji dan januara se traži dok će se 3. februra igrati protiv Mačve. Tri dana pre povratka kući rival je Đorđe Petrov iz Skoplja, a ime protivnika za generalnu probu koja je planirana za 10. februar još uvek nije poznato.

You may also like...