Opačić: Ristanović bi da vodi klub sa mojim parama

 UŽICE-Pukla „tikva” kraj Đetinje! Letos inaugurisani sportski direktor, zvanično i jedini sponzor, Božidar Opačić zvanično je obznanio raskid sa dosadašnjom filozofijom poslovanja Slobode.

Foto : Blic sport

“Izgubio sam strpljenje! Dosta mi je lažnih obećanja pojedinaca u i oko kluba, čije opstrukcije nikako neće biti razlog da odstupim. Naprotiv, posle svega, rešen sam da svim silama isteram stvari na čistac i od Slobode formiram klub na zdravim temeljima, bez parazita u sopstvenim redovima,” oštro je juče saopštio Opačić.

O čemu se radi, zar vaš dolazak nije bio na istom klupskom talasu sa opstankom dugogodišnjih klupskih glavešina?

“Ključ je u sukobu sa Josipom Ristanovićem. Čovek se navodno povukao iz kluba, a hoće da vuče konce i da drugi daje novac.”

Ko?

“Konkretno, moja malenkost. Ne žalim ni za jednim evrom, iako sam donirao značajna sredstva Slobodi u ova dva meseca. Sve je podvedeno pod besprovatnu donaciju, za razliku od dotičnog gospodina, čija presuda je omča oko vrata, prva na listi sudskih izvršenja.”

Znali ste to i ranije?

“Jesam znao, ali mora da se čuje – dok dajem novac, po slovu ugovora, hoću da se pitam. Ne priznajem nikakve vladare iz senke!”

Kakve korake planirate?

“Imam strategiju, brzo će se znati šta planiram. Božidar Opačić neće da se povuče, jer je u celoj priči čist pred sobom i Užičanima. Samo mi znamo šta nas je letos dočekalo u klupskim prostorijama. Razvaljen klub, pucao je po svim šavovima. Grad je jasan i tu nema pomaka, sa ovim ljudima, načinom poslovanja i idejama, Sloboda neće dobiti ni dinar iz kase. I tu je priča zakucana, što lično i podržavam.”

Ima li leka za krizu rezultata i sada obelodanjenu u upravljačkim redovima?

“Rešenje je u novoj klupskoj Skupštini i totalno drugačije formiranom UO. Sloboda, napokon, mora da posluje kao SD, proces formiranja računa tog subjekta tapka u mestu, upravo, zahvaljujući opstrukcijama odlazećeg vladara i njegovih satelita. Neka shvate kako hoće, ali za mene više nema mesta pored takvih persona. Mnogo je tu prljavog veša… “, ljutito je saopštio, vidno razočarani, Božidar Opačić.

Sportski žurnal

You may also like...