Online festival poljskog cveća

ČAJETINA – Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine organizuje „on-line“ Zlatiborsku međunarodnu smotru hortikulturnih biblioteka i knjižnica na Festivalu poljskog cveća-Čajetina 2020.

Sa svojim Festivalom poljskog cveća, čajetinska biblioteka u četvrtak je domaćin Treće nacionalne smotre hortikulturnih biblioteka i Druge regionalne smotre hortikulturnih biblioteka.

Skupu su se odazvali članovi mreže iz Srbije, BiH i RS, S.Makedonije i Hrvatske (biblioteke iz Čajetine, Kikinde, Lazarevca Zvornika, Tuzle, Radoviša, Bitolja i Vinkovaca), a mreži su se ove godine priključile i Gradska biblioteka Subotica i Narodna biblioteka Kruševac.

Prvi Festival poljskog cveća u organizaciji biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ održan je 2018. godine, a otvoren je izložbom slika „Poljsko cveće zavičaja“ koju su tada pripremili učenici Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine i sa Zlatibora.

Ovom manifestacijom, organizator, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ uključila se u realizaciju projekta Hortikulturne biblioteke, a cilj je da pokažu kako treba sačuvati uspomenu na cveće, kroz herbarijum, rukotvorine i poeziju.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.