Onlajn usluge neophodne za pomoć žrtvama porodičnog nasilja (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – Izolacija, vanredno stanje i polcijski čas bili su otežavajuće okolnosti za žrtve porodičnog nasilja koje nisu smele da prijave nasilje jer su bile pod celodnevnom kontrolom. Koordinatorka Ženskog crntra Užice, Vesna Bogdanović, ističe da je broj prijava drastično porastao nakon ukidanja vanrednog stanja, a iskustvo u periodu epidemije korona virusa je pokazalo da pomoć žrtvama mora biti dostupna u svakom trenutku. Zato su uvedene onlajn konsultacije i prošrene usluge na 24 časa.

Broj poziva u Ženskom centru Užice bio je smanjen prošle godine tokom vanrednog stanja usled epidemije krona virusa. To ne znači da je bilo manje porodičnog nasilja. Naprotiv, nasilje je bilo u porastu jer su žrtve bile ceo dan sa nasilnikom u istomo prostoru, a okolnosti kao što su policjski čas i ukinut javni gradski i prigradski saobraćaj nisu išle žrtvama na ruku, pa su teže uspevale da prijave nasilje.

„Pozivi u vreme vanrednog stanja su bili specifični. Žrtvama nasilja su bile potrebne informacije o funkcionisanju institucija, kome da prijave nasilje i kako. Sudovi su tada radili po posebnom režimu, mnogi sudski postupci su obustavljeni, pa su nastavljeni nakon vanrednog stanja. Policija je što se tiče prijavljavanja i sprečavanja nasilja funkcionisala kao da nije vanredno stanje, ali problem je što žrtve nasilja nisu tako lako mogle pozvati policiji niti otići u policiju“, kaže Bogdanović.

Najveći problem bio je za žene iz seoskih sredina koje nisu imale prevoz do institucija kojima bi se obratile za pomoć. Dešavalo se čak da su partneri tendenciozno uspostavljali fizički kontakt sa ženom kako bi joj preneli virus.

„Imali smo specifičnih slučajeva gde se radilo o ženama u ruralnim sredinama kada nije funkcionisao gradski i prigradski prevoz. One nisu mogle doći u sredinu gde su institucije. Iako dođu po pozivu policije da daju izjavu, imaju problme kada počine policjski sat da li će se vratiti blagovremeno. Bilo je problema oko modela viđanja dece koja su se odvijala vikendom kada bivši partner i otac dece koji je bio nasilnik on ne vrati dete u predviđenom roku pod izgovorom da je policijski sat. Žene su onda morale da obaveštavaju policiju i Centar z asocijalni rad čiji strulnjaci tada nisu izlazili na teren“, kaže Bogdanović i dodaje da je problem kretanja u vremem polcijiskog časa kasnije rešen uz dobijanje dozvole od policije.

Nakon ukidanja vanrednog stanja broj poziva u maju prošle godine je uvećan za 160 odsto u odnosu na maj 2019. godine, a u junu za 170 odsto.

„Ova pandemija je ukazala na mnogo nekih stvari koje mogu da se urade za žrtve porodičnog nasilja. Čist primer su sigurne kuće koje u takvim sitacijama nisu bile spremne da pruže pomoć i bezbedan boravak. Svaka žrtva je morala da bude testirana ili u izolaciji, a sigurne kuće nisu imale tehničke uslove da ispune te osnovne parametre za bezdedan smeštaj potencijalno zaraženih osoba. To se sad pokazalo kao problem“, zaključuje Bogdanović.

Iskustvo tokom pandemije pokazalo je da pomoć žrtvama porodičnog nasilja mora biti dostupna na svaki način što zahteva tehničku opremljenost za onlajn komunikaciju. Ženski centar Užice je zato sada dostupan 24 časa, a uvedene su i onlajn konsultacije na bezbednim platformama.

SOS telefon 0800333445 dostupan je radnim danima od 8 do 20 časova i poziv je besplatan, a mobilni 061 66 44 724 dostupan je van dežurstva (pozivi, sms i viber poruke), kao i mejl uzicesostelefon@gmail.com.

Ministarstvo
Foto: MInistarstvo kulture i informisanja

Foto: Depositphotos/ lofilolo

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.