Omladinske politike u Užicu i Požegi


UŽICE-“Omladinske politike u Užicu i Požegi” naziv je prve radionice održane u Užicu sa ciljem kreiranja što kvalitetnijeg Akcionog plana za mlade za period od naredne tri godine. Radionica je održana u Omladinskom klubu uz učešće predstavnika svih relevantnih institucija.

Na radionici su učestvovali mladi, studenti i predstavnici studentskih parlamenata ali i predstavnici Gradske uprave, NSZ-a, Doma zdravlja, omladinskih i sportskih organizacija.

foto.grad uzice

“Danas smo prikupili veliki broj veoma kvalitetnih ideja, koje će nadam se uz podršku lokalnih samouprava Užica i Požege moći da se imlementiraju u narednom periodu. Upravo te ideje treba da se pretvore u projekte čijom imlementacijom će biti unapređen položaj mladih”,rekao je Goran Mitrović iu Udruženja Narodni parlament..

Marija Maričić iz Kancelarije za mlade grada Užica zadovoljna je odzivom učesnika i nada se da će tako biti i tokom narednih radionica, koje će biti organizovane sa ciljem dobijanja kvalitetnog strateškog dokumenta.

“Mislim da je jako bitno da lokalne akcione planove i strategije donosimo na ozbiljnom nivou i uz učešće mladih. Želimo da zajedno sa njima kreiramo plan i sve njihove dobre ideje relaizujemo u narednih nekoliko godina. Na ovaj način ih uvažavamo i uključujemo u donošenje bitnih odluka a počinjemo od ovog dokumenta”,istakla je Maričićeva.

Predlozi se uglavnom odnose na unapređenje bezbednosti, zdravlja i nedostajuće sadržaje namenjene omladini.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.