Omladina DS traži ostavke rukovodstva grada

UŽICE-Povodom kraha projekta Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda i gubitka investicije od 15,4 miliona evra Demokratska omladina Užice izdala je saopštenje za javnost.

 

„Samo nekoliko dana nakon izveštaja o radu gradonačelnika Tihomira Petkovića predstavljenog na konferenciji za novinare prepunog obmana, laži i prikrivanja nerada i katastrofalnog stanja, grad Užice izgubio je najveću investiciju i šansu da trajno reši ekološke probleme u gradu. 
Drskost, nesposobnost i neodgovornost najgore vlasti indolentnog gradonačelnika Saše Miloševića i Tihomira Petkovića svela se na jučerašnji dan u kom je grad Užice izgubio 15,4 miliona evra investicije za budućnost nas mladih. 
Imajući u vidu da naprednjaci i socijalisti ponovo ne biraju sredstva, služeći se lažima i obmanama i pokušavajući da nađu alibi za najveći nespeh u novijoj istoriji grada Užica, Demokratska omladina Užice ovom prilikom javnosti ukazuje na sledeće činjenice: 
Rad na studiji o izgradnji Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda i 30 km kolektora u prvoj fazi i zamenu azbestnih cevi u vodovodnoj mereži preko 50km, započeta je i završena tokom 2009. godine uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i Evropske komisije. 
Konačni dogovor postignut je u proleće 2012. godine kada su predstavnici grada sa predstavnicima delegacije Evropske komisije i Vlade Srbije potpisali akcione planove, a nakon toga krajem 2012. godine usledila je ratifikacija ugovora u Narodnoj skupštini Republike Srbije. 
Konačnu potvrdu da će projekat biti realizovan u Užicu, doneo je 15. oktobra 2012. godine, gospodin Vensan Dežer zajedno sa 20 ambasadora država-članica Evropske Unije, samo nekoliko dana pre smenjivanja Jovana Markovića sa mesta gradonačelnika Užica. 
Nakon smene gradonačelnika Jovana Markovića i izbora indolentnog Saše Miloševića, koji u amnezivnoj izjavi za dnevni list „Danas“ navodi da se „ne seća da je bilo kašnjenja“ i da „ne može snositi nikakvu odgovornost za ono čega se ne seća“ i zaključuje da se „stvarno ne seća da ništa nije urađeno jer duže od godinu dana nije na poziciji gradonačelnika“, grad Užice ulazi u tri godine vlasti koalicije narednjaka i socijalista koja za sve to vreme ne preduzima apsolutno nikakve aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda, čime jedan praktično definisan i siguran projekat od najvećeg ekološkog interesa, dovodi u pitanje. 
Da li će posle neviđenog kraha i blamaže, cena vode biti umanjena za iznos od perko 30%, odnosno na period 2012. godine i da li će ekstra profit koji je ostvaren u predhodne tri godine biti vraćen građanima? To je pitanje i za pravosudne organe koji su dužni da zaštite građane od bahate lokalne vlasti. 
Ne treba abolirati ni odgovornosti zamenika gradonačelnika Vidoja Drndarevića i članova Gradskog Veća, koji su svojim neodgovornim ponašanjem i dvoličnim izjavama izazivali sukobe i nedoumice kod građana Gorjana, Krvavaca i Potočanja.   
Neophodno je podsetiti da su upravo naprednjaci i socijalisti tokom kampanje za lokalne izbore 2012. godine meštanima Krvavaca, Gorjana i okolnih sela obećavali da ukoliko baš oni dođu na vlast od izgradnje Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda nema ništa čime su direktno radili protiv interesa građana Užica i protiv odluka Narodne skupštine Republike Srbije koja je ratifikovala sve sporazume o ovom projektu. 
Da li se ovako ponašaju odgovorne stranke i da li se na ovakav način zastupaju interesi građana Užica? Da li Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije nakon ovakvih dešavanja i činjenica uopšte imaju legitimet da vode grad? 
Nedopustivo je ponašanje aktuelnog gradonačelnika Tihomira Petkovića i Srpske napredne stranke zbog čije vlasti grad Užice svakim danom sigurnim koracima korača u propast i beznađe propuštajući šansu za šansom. Juče je zbog nerada Tihomira Petkovića propala investicija od 15,4 miliona evra, na sličan način propao je i projekat Univerziteta, a da će propasti i projekat rekonstrukcije fabrike vode na Cerovića brdu, sve je izvesnije. Za to vreme gradonačelnik Petković će rasprodavati gradsku imovinu u bescenje fantomskim investitorima, povećavaće poreze i namete građanima kako bi finansirao svoje nesposobne kadrove i njihovo parazitiranje na račun svih građana i širiti propagandu u zabavnim emisijama na Trgu kako je Grad prepoznatljiv u izradi projekata i apliciranju ka evropskim fondovima.
Pitamo ih: Šta nama mladima i obrazovanima, koji želimo da živimo u našem Gradu ostavlja sadašnje nesposobno rukovodstvo? Koje korake preduzimaju da nas mlade zadrže da ostanemo da živimo i stvaramo porodice?  
Pozivamo kompletno gradsko rukovodstvo da u što kraćem roku podnesu neopozive ostavke zbog nezapamćenog skandala, propadanja investicije, ugrožavanja budućnosti mladih generacija kao i zbog nemerljive štete po ugled grada Užica u evropskim institucijama i fondovima.“
Demokratska omladina Užice
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.