Oktobar – mesec borbe protiv raka dojke

UŽICE – Savetovalište za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke „Jefimija“ organizovalo je manifestaciju kojom podržava Karavan „Daj pedalu raku“.

Jefimija Užice
Užička podrška Karavanu “Daj pedalu raku“

Slavica Simić iz Udruženja „Jefimija“ istakla da je strah ključni faktor koji sprečava i žene i muškarce da odlaze na redovne lekarske preglede.

„Kada se uspostavi dijagnoza i tada nadvlada strah, a tada je vrlo važno obratiti se za pomoć“, istakla je Simićeva i dodala da užičko Udruženje „Jefimija“ već 20 godina načim sugrađanima pruža takvu vrstu pomoći.

Dr Maja Gulan, specijalista hirurg onkolog, naglasila je da je rak izlečiv, ako se otkrije u ranoj fazi, da može da se leči i ukoliko postoje metastaze, ali da je prevencija ipak najvažnija.

Karavana “Daj pedalu raku“
Učesnici Karavana “Daj pedalu raku“

„Upravo zbog toga važno je da promenimo način života, da se više posvetimo sebi, svojoj deci, da sa njima idemo u prirodi i obnavljamo svoju energiju“, poručila je dr Gulan.

Akcija Jefimije u Užicu
Oktobar – mesec borbe protiv raka dojke

S obzirom na to da je oktobar mesec borbe protiv raka dojke na zgradi Narodnog pozorišta u Užicu biće podignuta zastava Karavana “Daj pedalu raku“, a na led ekranu na gradskom trgu, tokom celog oktobra, biće emitovane motivacione poruke o neophodnosti redovnih kontrolnih pregleda i samopregleda koji će biti ilustrovani i kratkim filmom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.