Oko sokolova dovelo do manje nepravilno parkiranih auta na Zlatiboru

ZLATIBOR-Primena savremenog sistema za nadzor i regulaciju saobraćaja „Oko sokolovo“ namenjena je suzbijanju nepropisnog parkiranja i drugih komunalnih prekršaja, a pokriva gotovo sve ulice na Zlatiboru. Spisak ulica u kojima „Oko sokolovo“ elektronski kontroliše nepropisno parkiranje nalazi se na sajtu KJP „Zlatibor“ gde se može ujedno i proveriti da li vaša kazna na neplaćanje parkinga postoji . Kontrola parkiranja vrši se u vremenu od 7 do 21 sat svakog dana.

Foto.ZooMUE

Sistem „Oko sokolovo“ za elektronsko snimanje nepravilnih zaustavljanja na ulici ili neplaćanja parkiranja na javnim parkiralištima funkcioniše od jula meseca 2022. godine. Sistem radi na parkinzima i na svim zelenim javnim površinama a Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ Čajetina zaduženo je za brigu o parkiralištima, kontrolu i naplatu parkiranja.

„Iz godine u godinu situacija je sve bolja. Imamo više uočenih nepravilnosti ali imamo i više posetilaca. Bitno je to, da se kazne naših lokalnih višestrukih prestupnika, smanjuju. To su u stvari izdate doplatne karte koje ljudi zovu kazne. Doplatna karta važi 24 sata od momenta izdavanja, košta 1900 dinara, ali ukoliko se plati u roku od 20 dana, taj iznos se umanjuje za 50 odsto. Veoma je bitno napomenuti da mi ne ostavljamo nikakva obaveštenja za retrovizorima, kao što je to bilo ranije i da svi naši korisnici, putem našeg sajta kjp.zlatibor.rs u delu e-parking, mogu proveriti svoje tablice jednostavnim unošenjem registarskih oznaka“, rekla je Vera Blagojević, KJP „Zlatibor“ Čajetina.

Mesečnu kartu za javna parkirališta na Zlatiboru koja su raspoređena u tri zone: plavu, crvenu i ekstra zonu, mogu kupiti isključivo stanovnici opštine Čajetina. Cena mesečne karte u plavoj zoni iznosi 1.300 dinara, u crvenoj zoni 1.600 dinara, a u ekstra zoni 3.200 dinara. Kao i do sada, vozači mogu da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ili putem nove aplikacije „Parking servisa“, koja je dostupna za preuzimanje. Sistem „Oko sokolovo“ vrši automatsku kontrolu plaćanja parkiranja.

Zlatibor press

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.