Oko 20 poslodavaca i 200 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

UŽICE – Filijala Nacionalne službe zapošljavanja organizovala je Sajam zapošljavanja na kome je radna mesta ponudilo više od 20 poslodavaca. Na ovom sajmu najviše su traženi radnici mašinske, građevinske, elektrotehničke, ekonomske, ugostiteljske i prehrambene struke kao i agenti prodaje osiguranja.

 nsz kadinjacaObraćajući se prisutnim poslodavcima i nezaposlenima koji su došli na sajam, direktorka užičke filijale rekla je da su sajmovi vrlo bitna mera aktivne politke zapošljavanja jer se njihovi efekti vide i nekoliko meseci po održavanju sajmova, te da će Nacionalna služba za zapošljavanje i ubuduće organizovati ovakav vid kontakta poslodavaca i nezaposlenih lica.
„ Grad Užice je u programe i mere aktivne politike zapošljavanja u 2015. godini uložio 11 miliona dinara. Zahvaljujući sporazumu grada i lokalne filijale NSZ uspeli smo da zaposlimo 131 lice sa evidencije nezaposlenih,sufinansiranjem programa stručne prakse i javnih radova privremeni posao je našlo još 365 lica“, rekao je, otvarajući sajam, gradonačelnik Užica Tihomir Petković.
nsz turboUžičko preduzeće Turbo servis na ovom sajmu iskazal oje potrebu za radnicima ekonomske i mašinske struke.
„ Obzirom da planiramo proširenje proizvodnje trenutno su nam potrebna četiri radnika, ekonomista u prodaji i mašinski tehničar, automehaničar i operater mašinske obrade u proizvodnji. Naša firma često učestvuje na sajmu zapošljavanja i do sada smo posle kontakta na sajmu zaposlili četiri radnika“, kaže Darko Veljović iz Turbo servisa.
Za ovaj sajam vladalo je veliko interesovanje nezaposlenih lica različitih zanimanja i starosne dobi. 
„Prvi put sam na sajmu i ašao sam jednog poslodavca koji traži moj profil mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, predao sa CV, verujem da na sajmu može da se nađe posao“, priča 23-godišnji Nemanja Ćosić koji nikada do sada nije radio u struci.
 Diplomirani ekonomista, Bojana Kovačević primećuje da je današnji sajam ponudio mali broj mesta njene struke.
 „Nadam se da ću nešto pronaći mada je slab izbor, verujem da će se u Užicu nešto pokrenuti i da će biti veća potražnja za ekonomistima“ kaže 25-ogodišnja Bojana.
Trenutno na evidenciji užičke filijale NZS ima 4852 nezaposlena lica, a Užice je prvi grad u Srbiji u kome je pre deset godina organizovan Sajam zapošljavanja. 
ZooM
 
 
 
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.