Održani prvi Miholjski susreti sela (VIDEO)

KREMNA-U Kremnima su održani prvi Miholjski susreti sela u organizaciji grada Užica i uz podršku Ministarstva za brigu o selu. Za ovaj nacionalni projekat pomenuto ministarstvo opredelilo je 43 miliona dinara bespovratnih sredstava za 86 lokalnih samouprava,od kojih je Užice dobili 500 hiljada dinara.

“Mi smo za ovu namenu izdvojili još 400 hiljada dinara, da bi se sve ono što je zamišljeno organizovalo što bolje. Ovo su prvi susreti koji se organizuju na ovakav način sa idejom da postanu tradicionalni. Pored Kremana, sela koje je ove godine domaćin Miholjskih susreta, u narednom periodu u planu je oganizacija susreta i u ostalim selima na teritoriji grada Užica. Cilj ove manifestacije je što veći društeveni doprinos, druženje ljudi u selima, čuvanje tradicije i istorijskog nasleđa koje je u našim selima veliko”,rekao je zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović.

Na prvim susretima sela u Kremnima bilo je oko 250 učesnika a ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će oni postati tradicionalni,kao i da će Kremna postati gradska opština.

Manifestacija je zamišljena tako da doprinese negovanju tradiconalnih vrednosti i pospešivanju kulturnog, društvenog i sportskog života u selima.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.