Održane 41. Limske večeri dečje poezije

PRIBOJ-Pod pokroviteljstvom Opštine Priboj a u organizaciji Doma kulture “Pivo Кaramatijević”, održane su 41. po redu Limske večeri dečje poezije. Ove godine na Кonkurs je pristiglo 386 radova učenika od V do VIII razreda iz 30 gradova Srbije i Crne Gore. Pobednik  je Uroš Tirnarić, učenik 8. razreda OŠ” Ratko Mitrović” iz Novog Beograda, sa pesmom “Negde gde nisam bio”.

Najvedrija pesma je „Jednom davno“ Davida Milenkovića, učenika 8. razreda OŠ “Rada Miljković” iz Jagodine a najmaštovitija pesma je pesma „Dobrota“, Anastasije Roganović, učenice 6. razreda iz Nikšića.

Treću nagradu dobila je Laura Bilafer, učenica 6. razreda iz OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” iz Кotora, za pesmu “Šta sam ja tvoje bako”, dok je druga nagrada pripala Vasilisi Ilinčić, učenici 9.razreda OŠ “Vuk Кaradžić” iz Podgorice, za pesmu “Oprosti majko”.

Nagrade su obezbedili Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice, Prosvetni pregled iz Beograda, OŠ “Vuk Кaradžić” iz Priboja, “Zmajeve dečje igre iz Novog Sada”, kao i Dom kulture “Pivo Кaramatijević” kao organizator.

 

You may also like...