Održana obuka za učenike o bezbednom učestvovanju u saobraćaju (VIDEO)

SEVOJNO – U okviru Evropske nedelje mobilnosti, realizovana je obuka za učenike o bezbednom učestvovanju u saobraćaju na poligonu Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu.

Učenike osnovne škole obučavali su pripadnici saobraćajne policije.

Prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj Slobodana Šiljkovića, u proteklih sedam dana velika pažnja posvećena je promociji zdravih stilova života i što manjoj upotrebi motornih vozila.

„Mi ćemo raditi na unapređenju neophodnih uslova, obezbeđivanju što većeg broja uređenih pešačkih i staza za bicikliste. Takođe, nadamo se da ćemo uskoro dobiti gradskog prevoznika sa vozilima koja ispunjavaju ekološke standrade. Edukacija najmlađih deo je dugoročne strategije i obuke za učenike, kakva je ova danas u Sevojnu, moraju postati redovna i česta praksa“, rekao je Šiljković.

Direktorka OŠ „Aleksa Dejović“ Irena Drndarević izrazila je zadovoljstvo što je njihova škola odabrana da sprovede ovu obuku, zajedno sa upravom grada i policijskim službenicima.

„Zahvaljujući izgradnji nove sportske sale prošle godine dobili smo ovaj jedinstven poligon koji možemo da koristimo u svrhu edukacije najmlađih za što bezbednije učešće u saobraćaju. Nadam se da ćemo moći i da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da vršnjačkom edukacijom tu vrstu obuke prenesemo i na ostale učenike škole. Pozvala bi i ostale škole  i učenike u koliko isplaniraju neke aktivnosti u vezi ove teme da dođu, a mi ćemo ih uvek sa dobrodošlicom dočekati. Deci će ove obuke dosta značiti, s obzirom da su deca sve više sama jer su im roditelji na poslu i da oni samostalno idu u školu, na svoje vanškolske aktivnosti“, kaže Drndarević.

Obuka za djake
Printscreen

Biciklistička vožnja do Staparske banje, koja je zbog loših vremenskih uslova i kiše odložena prošlog vikenda biće održana u subotu 25. septembra. Mogu učestvovati svi zainteresovani sugrađani, polazak je u 11 časova sa Gradske plaže.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.