Održana 3. sednica Opštinskog veća opštine Požega

POŽEGA – Na početku zasedanja usvojen je godišnji finansijski izvestaj sa izveštajem nezavisnog revizora Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju” u likvidaciji za 2019. godinu kao i izveštaj o sprovedenom postupku likvidacije i završni likvidacioni bilans ”Kulturnog centra Požega”.

Članovi veća dali su svoju saglasnost na Sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave. Usvojen je i program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za ovu godinu, a konačnu reč o ovom programu daće odbornici na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

Na zasedanju članovi Opštinskog veća podržali su i predložene izmene plana Javnih nabavki opštine Požega za 2020. kako bi bilo izvršeno usklađivanje sa novim Zakonom o javnim nabavkama.

Raspravljalo se i o predlogu rebalansa opštinskog budžeta pa se moglo čuti da će se 15 miliona dinara opredeliti za besplatni javni prevoz do kraja godine. Konstatovano je da se radi o velikoj uštedi imajući u vidu da je samo za prevoz osnovaca do kraja godine bilo planirano 11, 5 miliona dinara, a da će na ovaj način prevoz biti dostupan svima. Sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara koja, zbog situacije sa korona virusom, nisu utrošena za obeležavanje stogodišnjice FK Sloga biće uložena u uređenje prostorija kluba imajući u vidu da je nosilac prava svojine na kompleksu fudbalskog kluba opština Požega.

Na molbu Crkvene opštine Prilipac većnici su odobrili i pomoć od 200 000 dinara za održavanje ovogodišnje umetničke kolonije.

Izvor i foto: Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.