Održana 26. Drinska regata (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Više od 20 hiljada učesnika 26. Drinske regate na oko 1500 plovila spustilo se danas od Perućca do Rogačice.  Čamce, brodiće i improvizovana plovila predvodilo je sedam drvenih splavova.

 “Drina je naša najlepša i najbrža reka, a potencijal koji Srbija ima u turizmu, pogotovu na rekama, je ogroman i trebalo bi uložiti još mnogo truda i sredstava da ova regata postane još poznatija, da se brendira i da ceo svet sazna za nju. Ja sam siguran da će i iduće godine biti još mnogo više turista i gostiju. Ovo je brend  Srbije”, rekao je ministar bez portfelja Nenad Popović koji je prvi put učestvovao na ovoj regati.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović naveo je da Drinska regata ponovo ruši sve rekorde u posećenosti.

“To je bilo nezamislivo kada smo sve ovo počeli i mi ćemo morati da još više opremimo infrastrukturno i start i samo pristanište čamaca”, rekao je Filipović.

On je dodao da u Bajinoj Bašti koja ima 27 hiljada stanovnika, regata kao najstarija i najmasovnija manifestacija na Drini okupi i 100 hiljada ljudi.

Tokom regate traje i MOST fest na kome je sinoć nastupala Lepa Brena, dok su večeras zakazani nastupi Riblje Čorbe i Marije Šerifović.

Tanjug, ZOOMUE

You may also like...