Održan skup nastavnika srpskog jezika Zlatiborskog okruga

UŽICE – U prostorijama „Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju“ održan je Prvi skup nastavnika srpskog jezika i književnosti Zlatiborskog okruga.

Nastavnike je pozdravila direktorka RCU Milena Vićević, koja je izrazila zadovoljstvo što su se okupili u ideji da razmenjuju svoja metodička, stručna, pedagoška i književno-stvaralačka iskustva. Direktorka je izrazila nadu da će se druženja i organizivanje stručnih skupova i umetničkih programa nastaviti i u budućnosti.

Stručnim temama predstavile su se profesorke književnosti: Olivera Šopalović, Biljana Valjarević, Marija Milović i Tanja Zečević. Uspešni predavači, veoma korisna predavanja i zadovoljna publika nastavnika pokazuju da je skup uspeo i da su nastavnici spremni da na nivou grada formiraju Društvo nastavnika srpskog jezika i književnosti, uz punu podršku Regionalnog centra.

Ovaj skup je upriličen povodom obeležavanja Dositejevog dana i značajne misije našeg prosvetitelja i prvog ministra prosvete Dositeja Obradovića, a na preporuku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.