Održan Sajam zapošljavanja

UŽICE-U poslednjih sedam meseci broj nezaposlenih u Srbiji se konstantno smanjuje,pa je trenutno na evidenciji 45 hiljada lica manje,izjavio je generalni direktor Nacionalne službe zapošljavanja Zoran Martinović otvarajući Sajam zapošljavanja u Užicu.

 

“Ti podatci govore da ipak izlazimo iz jedne ozbiljne i duboke krize na tržištu rada i da prelazimo u period kada je izvesnije da svi koji traže posao mogu i da ga nađu”,rekao je Martinović.

Govoreći o značaju Sajmova zapošljavanja,kojih je u Srbiji od početka godine bilo 30,na kojima je učestvovalo preko 900 poslodavaca,Martinović je istakao da šanse za pronalaženje posla na ovaj način postoje,ali da nisu velike.

“Na Sajmovima zapošljavanja ove godine od 25 hiljada nezaposlenih lica posao je dobilo 4.500.Ponuda je i dalje manja od tražnje,ali su sajmovi mesta na kojima se nezaposleni direktno susreću sa poslodavcima od kojih mogu da dobiju podatke kako da lakše dođu do posla”,rekao je Martinović.

Na 14.Sajmu zapošljavanja u Užicu učestvovalo je 20 poslodavaca,koji su iskazali potrebu za preko 200 radnika.Reč je o zanimanjima iz oblasti ekonomije,administracije,saobraćaja,tekstila ,ugostiteljstva,mašinstva,poljoprivrede,elektro struke i obrade drveta.

Na evidenciji užičke filijale NSZ nalazi se 5286 nezaposlenih lica.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.