Održan prvi Tribalion na Tari

TARA – Na Kaluđerskim Barama na Tari u subotu je održana prva avanturistička trka sa preprekama „Tribalion 2018.“ na kojoj je učestvovalo 373 takmičara, među njima i 70 dece.

Foto: Blic

Na terenima Nacionalog parka „Tara“, kroz šumu, blato, vodu, preko uspona, zahtevnih 30 prepreka u vidu guma i zidova, a neke je trebalo savladati sa džakovima peska na leđima, puzanjem kroz glib do kolena i penjanjem uz konopac, fizičku spremnost i mentalnu snagu u trci sa vremenom pokazali su takmičari iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pobednik na ruti „Tribalion Challenge“ u kategoriji muškaraca je Zoran Spirovski, koji je stazu drugu 19 kilometara savladao za dva sata i četiri minuta, a za njim su ostali Slađan Blagojević i Predrag Dragičević. Na istoj deonici kod dama prva tri mesta su pripali Milici Medić, Jeleni Selaković i Mariji Tešić.

Foto: Blic

Pored trke Tribalion Challenge održana je i upola kraća trka, Tribalion Green. Na stazi od 9 kilometara i 16 prepreka, najbolji u muškoj kategoriji bili su: Stefan Strelić, Mladenko Marić i Vladan Arsenijević, a kod dama: Iva Arsenijević, Jovana Milankov i Jelena Mitrović.

Blic

 

You may also like...