Održan Džipi reli u Požegi (VIDEO)

POŽEGA – Džipi relijem, u organizaciji AMK „Jeep team“ iz Požege, startovao je Šampionat Srbije u disciplini off road.

Od ove godine ova disciplina uvedena je u zvanični šampionat Srbije isto kao brdske i kružne trke. Reli u Požegi, sa dvadesetak domaćih posada, uspešno je završen i sve je proteklo bez problema.  

Članovi domaćeg tima nisu se takmičili jer bi bili u prednosti u odnosu na ostale takmičare zbog poznavanja terena. Deonica od oko 40 km, sa osam brzinskih ispita, vožena je po obodima grada. Takmičari željni brze i uzbudljive vožnje kažu da su ovakva druženja mnogo važnija od samih rezultata.

„Pravo vreme da se počne sa ovakvim takmičenjima je sa 15 godina jer je tada čovek zreo i svestan“, objasnio je Darko Ječmenica sa Zlatibora.

Podršku organizaciji prvog Džipi relija pružio je i Sportski auto i karting savez Srbije, a takmičari su vozili u tri klase: Soft 1, 2 i 3. U klasi Soft 1 najuspešnija je bila posada Nikolić-Tasić iz Knjaževca, u klasi Soft 2 Todorović-Vasiljević iz Valjeva, dok je u klasi 3 najuspešniji bio dvojac Vučićević- Đorđević iz Arilja. Prvo mesto na ovom reliju osvojio je i Darko Ječmenica sa Zlatibora.

You may also like...