Odloženo ročište o sudbini FAP-a

PRIBOJ-Na odluku da li će Fabrika automobila Priboj otići u stečaj ili će nastaviti da posluje kao državno preduzeće čekaće se još mesec i po.

fap pribojU Privrednom sudu u Užicu jutros je trebalo da se poverioci izjasne o Unapred pripremljenog plana reogranizacije FAP-a, međutim ročište je odloženo za 17. oktobar.

Razlog je, kako nam kaže Ranko Vuković, direktor pribojskog preduzeća, što još nije dostavljen zaključak Vlade Srbije o konverziji potraživanja državnih firmi u državni kapital.

– Više od 90 odsto malih poverilaca je prihvatilo UPPR, međutim predstavnici državnih firmi koj su se pojavili na ročištu nisu mogli da glasaju bez stava Vlade – objašnjava Vuković.

On ne strahuje da će FAP otići u stečaj.

– Znamo da će zaključak ići u našu korist i da će Vlada preporučiti državnim firmama da glasaju za UPPR, čime će država postati vlasnik 94 odsto kapitala, a FAP će nastaviti da posluje bez dugova. Potraživanja manjinskih poverilaca su manja od preostalih šest odsto imovine – objašnjava Vuković.

Za desetak dana, kaže on, FAP će sa jednom domaćom firmom potpisati ugovor o proizvodnji i isporuci 30 vojnih kamiona, koje će kupac prodati u inostranstvu.

Blic

You may also like...