Odbornici vladajuće većine u Užicu štite Skupštinu od mogućeg nasilja opozicije (VIDEO)

UŽICE – Odbornici Srpske napredne stranke Užice i Socijalističke partije Srbije, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, ušli su u prostorije Skupštine grada kako bi svojim prisustvom branili tu instituciju od mogućeg nasilja opozicije narednih dana.

„Mi ne želimo da se ponovi 2000. godina i paljenje Skupštine. Ne znamo kakav je scenario opozicijie. Dežurstva će trajati dan i noć dok ne vidimo na šta su sve spremni“, rekao je odbornik Srpske napredne stranke Mihailo Balaban navodeći da postoje najave da bi opozicija mogla da izazove nasilje na večerašnjem protestu „1 od 5 miliona“ u Užicu.

„Nemamo ništa protiv toga da neko protestvuje na miran način niti protiv drugačije volje, ali mora da se zna da se vlast u Srbiji dobija isključivo na izborima, a ne divljaštvom, huliganstvom, kršenjem zakona, Ustava i ugrožavanjem bezbednosti građana Srbije“, rekao je Balaban.

On je dodao da je apsurd da opozicija ističe transparente „Stop nasilju“, a da istovremeno lome ograde, razbijaju stakla, na silu upadaju u zgradu RTS-a, u beogradsku Skupštinu, da nose vešala, motorne testere, vređaju žene, prete šamarima i slično.

„Čista je sreća da niko do sada nije ozbiljnije povređen, zato ulazimo dostojanstveno u Skupštinu i branimo je. Stop nasilju, stop fašizmu koji propagira Boško Obradović, stop daljem bogaćenju tajkuna Jeremića i Đilasa, stop onima koji su više od deceniju uništavali i demolirali Srbiju“, poručio je Balaban.

You may also like...