Odbornici o izmeni poslovnika SO Prijepolje

PRIJEPOLJE-Odbornici Skupštine opštine Prijepolje razmatrali su predlog odluke o izmenama i dopunama poslovnika ovog lokalnog parlamenta. Prema rečima predsednika Skupštine opštine Prijepolje Vukosava Tomaševića radi se o tehničkim izmenama poslovnika, zbog uočenih nedostataka u prethodnom, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg rada ovog skupštinskog doma.

 

Predlogom za izmene i dopune poslovnika prava odbornika se ni na koji način ne uskraćuju i ne umanjuju. Usvajanje i primena odluke o izmenama i dopunama poslovnika neće proizvesti nikakve dodatne troškove u budžetu opštine Prijepolje, istakao je prilikom obrazlaganja novog poslovnika predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević.
Odbornici su na dvadeset prvoj sednici SO Prijepolje razmatrali i finansijske izveštaje Javnih preduzeća čiji je osnivač opština. Likvidnost JKP „Lim“ ugrožavaju dugovanja, koja prema ovom komunalnom preduzeću imaju Javne ustanove i institucije, koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, dok lokalna samouprava redovno izmiruje obaveze prema ovoj ustanovi i obezbeđuje značajna sredstva za njeno normalno funkcionisanje, kako bi Prijepolje zadržalo epitet najčistijeg grada u Srbiji, kazao je obraćajući se odbornicima predsednik opštine Emir Hašimbegović.
Od ukupno 19 tačaka, koliko je dnevnim redom predviđeno za ovo skupštinsko zasedanje, tokom celodnevnog rada odbornici su razmatrali 13 tačaka. Nastavak dvadeset prve sednice lokalnog parlamenta u Prijepolju očekuje se krajem nedelje, kada će se pred odbornicima naći i informacija o vodosnadbevanju iz gradskog vodovodnog sistema, kao i vodosnadbevanje MZ Brodarevo i priprema za izgradnju fabrike vode u ovoj Mesnoj zajednici.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.