Odbojkašice Zlatibora u prvoj ligi (VIDEO)

ČAJETINA – Istinski su uživali ljubitelji odbojke iz Čajetine, sa Zlatibora i okoline, kao i mnogobrojni gosti prethodnog vikenda.

Odbojkašice iz Beograda, Sremskih Karlovaca, Bora i Čajetine , pobednice Drugih liga , prikazale su veoma kvalitetnu odbojku ,veliku borbenost i želju, pravo sportsko rivalstvo i fer plej.

Domaćini iz Čajetine pokazali su izuzetnu gostoprimljivost , odličnu organizaciju i još jednom potvrili da je ova mesto u podnožju Zlatibora najsportskija opština u Srbiji.
Uz pune tribine i sjajno navijanje, na parketu je sve prštalo a već posla dva odigrana kola bilo je jasno da će se u narednoj sezoni u Prvoj B ligi takmičiti Kralj iz Beograda i Zlatibor iz Čajetine.

Prvi dan turnira obeležila je utakmica između Zlatibora i Partizana iz Sremskih Karlovaca u kojoj su mlade i talentovane Čajetinke odigrale odlično, prevazišle i tremu i očekivanja publike i gošćama prepustile samo jedan set. Boranke u susretu sa Beograđankama nisu imale šansu za iznenađenje. Drugog dana mnogo toga je rešavao meč između Partizana i Kralja i u njemu je viđena izuzetna odbojka.Devojke iz Sremskih Karlovaca pružile su veliki otpor u prva dva seta ali je kvalitet i mirnoća Beograđanki presudio u njihovu korist i maksimalnu pobedu. Zlatibor je protiv iskusnih igračica iz Bora bio i siguran i ubedljiv i slavlje je moglo da počne.
Poslednjeg dana turnira u okršaju budućih prvoligaša igralo se rasterećeno i za prestiž.Prvi set Bograđanke su dobile na razliku a u naredna dva seta otpor Čajetinki je bio nešto slabiji.Meč koji nije ništa odlučivao između Partizana i Bora trajao je puna dva sata, doneo je pravu dramu i na kraju pobedu devojaka iz Sremskih Karlovaca.

Trener ekipe Kralja, koja nije izgubila nijedan set, Ljubomir Galogaža ovako je komentarisao ovaj turnir:“Prvo bih hteo da se zahvalim organizatoru turnira i publici koja je dolazila u velikom broju što se retko viđa u Beogradu, kao i mojim igračicama na dobro odigranim utakmicama. Nismo znali ekipe protiv kojih smo igrali, došli smo da pokažemo šta i kako mi radimo u našem klubu.Imali smo dugu klupu i prvu postavu koja je najbolje odigrala u trećem meču.Bila je ovo odlična uvertira za Prvu ligu.Mi idemo korak po korak a naše igračice su uvek željne napretka.“
Dosta razloga za zadovoljstvo imao je i trener domaćina, Stanko Brašanac, koji Zlatibor vodi od osnivanja sa dosta uspeha. „Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatom.U svim utakmicama videli smo dobru odbojku, odličnu odbranu i dosta neizvesnosti.Mi ćemo prvo da saberemo utiske a onda da se spremamo za viši rang.“
Svim ekipama i službenim licima, Nada Milošević, predsednica Zlatibora, uručila je prigodne poklone da se sećaju ovog događaja i lepog druženja.

D.Milojević

You may also like...