Odbačena krivična prijava protiv predsednika opštine Bajina Bašta

MUP  je protiv njih podneo prijave za zloupotrebu službenog položaja, pod sumnjom da su 7. oktobra 2014. bez odluke Kriznog štaba dali 11,7 tona cementa za sanaciju ribnjaka u selu koji je uništila „majska poplava“ u selu Rogačica.

 Sporni cement Bajina Bašta je dobila iz donacija, a Filipović, u svojstvu šefa Kriznog štaba, i Glišić kao njegov zamenik, terećeni su da su vlasniku ribnjaka na ovaj način omogućili protivpravnu korist od 140.000 dinara.

Zvanična odluka da se 11,7 tona cementa da vlasniku ribnjaka doneta je retroaktivno, mesec dana kasnije, 7. novembra 2014.

Odbrana dvojice bajinobaštanskih funkcionera zasnivala se da je, u vreme kad je cement predat, pomoć koja je pristizala u Bajinu Baštu odmah prosleđivana za sanaciju štete od poplava, a da je odluka o donaciji vlasniku ribnjaka doneta na prvoj narednoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Tužilaštvo u Užicu našlo je da ne postoje dokazi da su Radomir Filipović i Dušan Glišić počinili krivično delo za koje ih je sumnjičila policija.

Blic

You may also like...