Od sutra overa legitimacija za besplatan prevoz u Užicu

UŽICE – Overa legitimacija za besplatan prevoz u sistemu javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Užica vršiće se od sutra na šalteru JP „Užice razvoj“.

Pravo na dobijanje legitimacije imaju lica preko 65 godina, ako nemaju prihoda, kao i penzioneri čije penzije ne prelaze iznos od 25.000 dinara. Takođe, pravo imaju osobe sa invaliditetom, odnosno one osobe kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom, korisnici invalidskih kolica, slepe i slabovide osobe čije oštećenje vida najmanja 90 odsto, ratni i mirnodopski vojni invalidi od prvog do četvrtog invaliditeta, civilni invalidi rata od prvog do četvrtog stepena invaliditeta, osobe sa grupom invaliditeta ako imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaraju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo.

foto.printscreen

Pravo na legitimaciju imaju i lica obolela od težih bolesti, odnosno distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize, lica na dijalizi i lica obolela od karcinoma.

Dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na legitimaciju za besplatan prevoz, tačnije muškarci koji su dali krv preko 80 puta i žene koje su dale krv preko 20 puta.

Validnost legitimacija će se produžavati na 6 meseci. Prilikom overe legitimacija za lica koja imaju penziju manju od 25.000 dinara neophodno je priložiti poslednji ček od penzije.

Radno vreme šaltera je od 8 do 15 sati.

Takođe, od sutra će biti ukinuti svi đački polasci na linijama u sistemu JGTP za vreme letnjeg raspusta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.