Od nedelje vozom Nostalgija do Višegrada

MOKRA GORA- Najatraktivniji turističko-muzejski voz u Evropi ,,Nostalgija“, sa vagonima iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, posle tri godine počinje ponovo da saobraća na relaciji Mokra Gora – Višegrad.
Od 28. avgusta do 30. oktobra, svake subote i nedelje u mesecu, iz stanice Mokra Gora za Višegrad, voz ,,Nostalgija“ će polaziti u 11.15 časova, dok će iz stanice Višegrad za Mokru Goru polaziti u 15.35 časova.

foto.zoomue

,,Spajanjem ove dve destinacije turistima je omogućeno da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim sadržajima koje nude i Mokra Gora i Višegrad, čime su objedinjene i obogaćene turističke ponude Srbije i Republike Srpske. Dodatno, u kompaniji ,,Srbija voz“ smo izuzetno ponosni i na činjenicu da u 21. veku, u vreme kada na naše pruge uvodimo moderne vozove sa savremenim funkcionalnostima, istovremeno i nudimo nesvakidašnje iskustvo putovanja železnicom sa početka HH veka, čime unapređujemo turističku sliku celog regiona,” izjavio je v.d. direktora ,,Srbija
voza” Ivan Bulajić.

Krenula nova sezona na Šarganskoj osmici
Foto: ZooMUE


Za vreme vožnje prugom u dužini od 25 kilometara od Mokre Gore do Višegrada, iz vagona sa drvenim klupama i sa autentičnom lokomotivom, putnici će imati priliku da sagledaju bogatstvo i lepotu prirode ovog kraja, ali i da tokom dvosatnog boravka u Višegradu posete znamenitosti kao što su Most na Drini i Andrićgrad.
Cena voznih karata za odrasle iznosi 1800 dinara, za decu od 6 do 14 godina 900 , a za decu ispod 6 godina prevoz je besplatan.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.