Od 1. septembra policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji

SRBIJA – Policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra, a policijski službenici će biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, a kontrolisaće i regulisaće i bezbednost saobraćaja, saopšteno je nakon radnog sastanka koji su danas održali predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ koji će u osnovnim školama u predstojećoj školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Cilj projekta je podizanje svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanju različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanju strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanju saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanju znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Predstavnici Ministarstva prosvete zahvalili su Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji i podršci u obezbeđivanju bezbednosti učenika i zaposlenih u školama.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.