Obuka za finansijsko upravljanje i kontrolu

UŽICE – Centralna jedinica za harmonizaciju Ministarstva finansija počela je u Užicu petodnevnu osnovnu obuku za finansijsko upravljanje i kontrolu. Obuka se organizuje za rukovodice i korisnike javnih sredstava grada Užica i opština Zlatiborskog okruga.

Obuka je u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, a u vezi sa ispunjenjem obaveza propisanih Pravilnikom o zajedničkim kriterijumima i standardima za uspostavljanje, funkcionisanje i izveštavanje o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru.

„Poglavlje 32 pregovora sa Evropskom unijom, finansijski nadzor, je jedna od najznačajnijih tema koje Srbija ima obavezu da primenjuje u narednom periodu. Uprave grada Užica su u završnoj fazi implementacije ovog sistema, deo korisnika javnih sredstava je u fazi realizacije, a deo u prirpremi“, naveo je zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević.

„Pored toga što je obaveza za pristupanje EU, ovaj koncept poboljšava poslovanje organizacija javnog sektora, tako što uređuje poslovanje svih korisnika javnih sredstava i u krajnjoj konsekvenci građani će dobiti pravu vrednost za novac, odnosno, bolje poslovanje javnog sektora je automatski bolje poslovanje privrede i bolje usluge građanima“, rekao je Zoran Živojinović iz Centralne jedinice za harmonizacije Ministarstva finansija.

Do sada su obuke organizovane u Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Subotici.

You may also like...