Obnovljena proizvodnja u Trendteksu

PRIJEPOLJE – Petnaest dana nakon što je vatrena stihija u fabrici Trendteks progutala konfekcijski pogon i magacin, zbog čega je na prinudni odmor poslato oko 250 radnika, obnovljena je proizvodnja u dva adaptirana proizvodna prostora, osposobljeno je 12 linija za proizvodnju i svi zaposleni su vraćeni na posao.

Tokom protekle dve sedmice jedan deo radnika je bio na godišnjem odmoru, drugi deo njih je radno angažovan da bi se pokrenula proizvodnja, a treći deo raspoređen po proizvodnim pogonima koje Trendteks ima u nekoliko gradova.

„U požaru koji se desio u našem proizvodnom pogonu pretrpeli smo stopostotnu štetu tako da smo morali kupiti potpuno novu opremu kako bi pokrenuli proizvodnju. U toku je i izrada projektne dokumentacije za novi objekat koji će se graditi na mestu gde je je bio postojeći i nadamo se da  će za četiri meseca biti u punom pogonu“, kaže pr menadžer kompanije Suanita Čelebić.

U toku je adaptacija još jednog dela prostora koji će se koristiti za proizvodni pogon.

Inače, požar u magacinu materijala u pogonu konfekcije Trendeksa u Kolovratu izbio je 23. juna, a vatra je zahvatila oko 4000 kvadratnih metara poslovnog prostora zajedno sa mašinama i repromaterijalom. Uzrok požara još uvek nije poznat.

PP media

You may also like...