Obnovljen rad Zadružnog saveza Zlatiborskog okruga

UŽICE – Posle dužeg perioda tavorenja zadrugarstva u Zlatiborskom okrugu ovog meseca je obnovljen rad Zadružnog saveza Zlatiborskog okruga i izabrano novo rukovodstvo.

Za novog predsednika predstavnici 23 zadružne organizacije s ovog područja izabrali su magistra Dragana Vukovića, direktora novoformirane Zemljoradničke zadruge „Beloglavi sup” iz Nove Varoši, za predsednika skupštine Milana Dikovića iz Požege, a za predsednicu upravnog odbora saveza Radu Joksimović, koja je godinama na čelu ženske zadruge „Zdravčica”.

„Za početak, naš Zadružni savez uspostaviće čvršću saradnju sa lokalnim samoupravama ovog kraja s ciljem da one više pomognu selu. A pomoći ćemo i u postupku osnivanja novih zadruga, kao i izradi projekata za njihovo konkurisanje za podsticajna sredstva u programu ministra Krkobabića „500 zadruga u 500 sela”. Upravo radimo na osnivanju jedne složene zadruge na Zlatiboru koja će obuhvatiti pasivnija i višenacionalna područja Sjenice, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Bajine Bašte. Naš cilj je da se nove zadruge osnivaju, a stare rehabilituju, što će doneti boljitak selu i uposliti ljude“, kaže Vuković.

Politika, ZOOMUE

You may also like...