Obilne kiše oštetile seoske puteve u Arilju (VIDEO)

ARILJE – Posle nedavno pričinjenih šteta u voćnjacima, izazvanih gradom, nove obilne padavine u ariljskom kraju dovele su do oštećenja puteva u seoskim mesnim zajednicama. Iako situacija nije bila alarmantna kao početkom meseca, u Arilju veruju da može otežati proces berbe maline, koji je počeo.

Nevreme nije moglo da se poredi sa onim od pre par sedmica, pre svega po pitanju nanete štete voćnjacima i putnoj infrastrukturi.

„Bila je obilna kiša, koja je odnela zaseočke puteve. Posebno pojačava problem to što je berba maline na početku, po pitanju transporta i sličnih stavki. Ostali su krateri na putevima, gde je ispran šljunak“, kaže predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar.

Najviše štete bilo je u višim delovima opštine.

„Za mojih 68 godina ne pamtim ovoliku bujicu. Oštećeni su putevi na kojima je bila podloga pred asfaltiranje. Voda je bila tolika da nije moglo da se ide u cipelama“, kaže Žarko Filipović iz MZ Stupčevići.

Bujica je u izvesnoj meri ugrozila malinjake, ali pretežno one površine na kojima je tek trebalo zasaditi mladice.

„Ko je držao ledinu i radio trimerom, nije mnogo oštećen. A ko je frezom radio, odnelo mu je zemlju iz malina“, dodaje Filipović.

Nove padavine uticale su i nedavno sanirana oštećenja na putevima, nastala tokom prethodnih obilnih padavina, praćenih gradom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.