Obezbeđena sredstva za rekonstrukciju vrtića u Priboju

PRIBOJ-Pribojski Vrtić “Neven” biće rekonstuisan, sredstvima koja su obezbeđena Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike, a koji je u ime opštine Priboj potpisao predsednik Lazar Rvović sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović. Ukupan iznos je 6.268.620, od čega je kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku obezbedio pet miliona, dok je ostatak u iznosu od 1.268.620 dinara obezbedila opština Priboj.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović potpisala je ugovore o dodeli 500 miliona dinara bespovratne pomoći za sufinansiranje mera populacione politike za 61 opštinu u Srbiji. Na konkurs se prijavilo 119 opština, a ove godine dodeljeno je skoro četiri puta više novca.

Od dodeljenih sredstava 63 odsto, odnosno 306 miliona dinara je namenjeno za rekonstrukciju predškolskih ustanova i igrališta, 79 miliona za finansiranje startap projekata za mlade roditelje, 60 miliona za pedijatrije i ginekološke zdravstvene ustanove, a 25 miliona za savetovališta i škole roditeljstva,navodi se na sajtu opštine.

You may also like...