Obeleženo 90 godina organizovanog turizma na Zlataru (VIDEO)

NOVA VAROŠ-Pre 90 godina počeo je organizovani turizam na Zlataru u vilama na Bulatovićima i Vodenoj poljani.Danas imaju godišnje preko 100.000 noćenja u 80 kategorizovanih objekata sa 1500 ležajeva.Cilj u narednom periodu je povećanje i smeštajnih kapaciteta i broja gostiju,rečeno je na Svečanoj akademiji povodom ovog jubileja.

Direktor TO Zlatar Branko Pucarević rekao je da je prioritet  dalji razvoj  turističke destinacije kroz unapređenje infrastrukture ,osnaživanje domaćinstava koja će biti u funkciji turizma ,ali i primena novih znanja i praćenje trendova kako bi se izašlo u susret  turistima.

“ Zlatar ima izuzetan geografski položaj koji je učinio da ova planina postane zanimljiva turistima širom zemlje ali i iz celog sveta. Trudimo se da iskoristimo ono što nam je dala priroda, ali i da čujemo mišljenje mladih i obrazovanih iz naše opštine, koji u mnogome doprinose razvoju turističke destinacije.Tu je veliki broj manifestacija koje su u funkciji razvoja turizma poput Zlatar festa,Sirijade,Seoske olimpijade”, rekao je Pucarević i istakao da bez pomoći Ministarstva turizma mnogi projekti ne bi mogli biti realizovani.

Predsednik opštine Radosav Vasiljević istakao je da je turizam jedna od strateški najvažnijih privrednih grana za opštinu Nova Varoš.

„Turizam je delatnost koja pruža bezbroj izuzetnih prilika da svaki pojedinac napreduje, ali da se ovaj kraj i opština ožive. Težimo da budemo u rangu najboljih i najrazvijenijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Predeo izuzetnih prirodnih odlika sa našim kristalnim jezerima, istorijska i kulturna baština, autentična kuhinja, obećavaju da će Zlatar postati poželjna destinacija i za turiste izvan naše zemlje. Trudimo se da unapređenjem naše turističke destinacije komuniciramo u dva smera, sa našim građanima, ljudima u selima, vlasnicima i zaposlenima u našim turističkim objektima i sa druge strane sa relevantnim državnim institucijama i organizacijama. Smatramo da ćemo samo na taj način dvostranom komunikacijom, spremni da prihvatimo sugestije, a poznati kao dobri domaćini, postići značajne rezultate iz oblasti razvoja turizma jer je to jedna od najbitnijih privrednih grana za razvoj opštine”, zaključio je Vasiljević.

Na Svečanoj akademiji uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima za  razvoj turizma na Zlataru.

 

You may also like...