Obeležen Dan škole u Sevojnu (VIDEO)

SEVOJNO – „Osnovna škola Aleksa Dejović“ u Sevojnu obeležila je 133 godine postojanja. Prvi put, posle dve godine epidemije, ovaj dan obeležen je punim kapacitetom.

„Trudimo se da održimo tradiciju, jer je za decu važno da imaju nešto čemu pripadaju, da osete školu kao svoj drugi dom. Želimo se da ih maksimalno uključimo u ovakve manifestacije, a oni zaista uživaju u tome“, rekla je direktorka škole, Irena Drndarević.

„Ovo je dan koji iščekujemo svake godine. Uzbuđeni smo jer možemo da odamo počast heroju koji je dao ime ovoj školi. To je bio velikan naše istorije, zahvaljujući njemu imamo neke stvari koje možda danas ne bismo imali“, rekao je učenik 8. razreda, Vuk Tanasković.

Energetska sanacija školske zgrade u Krvavcima je u toku, a očekuje se da bude završena na leto. Ovo odeljenje ima 140 učenika, koji trenutno pohađaju nastavu u matičnoj zgradi upravo zbog radova na energetskoj sanaciji. Direktorka ističe i značaj dobijanja školske sale, pogotovo zbog činjenice da je sada tu i veći broj učenika.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.