Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti (VIDEO)

UŽICE – Nizom aktivnosti u Užicu će se od subote do 22. septembra obeležavati Evropska nedelja mobilnosti. Osnovni cilj biće promocija nemotorizovanog prevoza, poput pešačenja, vožnje bicikla, ali i elektronskih i energetski efikasnih vozila.

Miholjski susreti sela u Lunovom selu, koji su bili planirani za subotu, održaće se 25. septembra, zbog najavljenog lošeg vremena. U subotu od 11 časova održaće se okupljanje biciklista i vožnja od Gradske plaže do Staparske banje, a u ponedeljak će predstavnici Srbijavoza promovisati železnički saobraćaj i govoriti o turističkom potencijalu Mokre Gore.

„Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje alternativni vid prevoza u odnosu na automobilski saobraćaj, s ciljem poboljšanja kvaliteta životne sredine. Evropska komisija odlučila je da tema ovogodišnje kampanje bude bolja povezanost, pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije“, kaže Danijela Simić, koordinator Evropske nedelje mobilnosti.

Poseban akcenat staviće se na izlaganje rešenja nedostatka parking prostora u Užicu, kao deo šire priče o umanjenju zagađenja vazduha.

„Gostovanjima na lokalnim medijima predstavićemo moguća rešenja problema parking mesta, kao i to šta smo uradili po pitanju autobusa gradskog prevoza koji su energetski efikasni. Turistička organizacija Užice predstaviće pešače staze koje imamo u gradu i seoskim mesnim zajednicama, a završnog dana manifestacije predstavnici gradske vlasti doći će pešice na posao. Takođe, tog dana zatvorićemo glavnu ulicu za saobraćaj od 16 časova“, kaže Slobodan Šiljković, gradski većnik za saobraćaj.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.