Obavezna kategorizacija objekata

BAJINA BAŠTA – U skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu svi vlasnici smestajnih jedinica i ugostitelji u obavezi su da podnesu zahtev za kategorizaciju, kuća, stanova, apartmana, soba i seoskog turističkog domaćinstva, radi pružanja usluge smeštaja turistima na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Svrha postupka je kategorizacija smeštaja i donošenje rešenja kojim se ugostiteljski objekti razvrstavaju u kategorije u skladu sa Zakonom o turizmu i Zakonom o ugostiteljstvu i Pravilnicima koji detaljnije regulišu ovu oblast.

Zahtev se podnosi Odeljenju za društvene delatnosti, opštu upravu i zajedničke poslove. A, vlasnici objekata koji nisu kategorizovali smeštaj, a obavljaju delatnost izdavanja smeštaja rizikuju da se protiv istih podnese prekršajna prijava,

Novčana kazna za fizička lica koja obavljaju delatnost a nisu upisana u zakonom predviđen registar iznosi od 150 000 do 350 000 dinara. Novčana kazna za preduzetnike koji obavljaju delatnost a nisu upisana u zakonom predviđen registar iznosi od 100 000 do 500 000 dinaraNovčana kazna za pravna lica koja obavljaju delatnost a nisu upisana u zakonom predviđen registar iznosi od 200 000 do 800 000 dinara.

Izvor: prviportal.net

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.