O bezbednosti u saobraćaju sa decom u Karanu

UŽICE – U okviru projekta “Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan”, kroz EU PRO plus program i u okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u dvorištu vrtića Karan organizovan je događaj “Edukacija dece u vezi sa bezbednim učešćem u saobraćaju sa ciljem ostvarivanja nacionalnog cilja – VIZIJA 0 – bez poginule i povređene dece u saobraćaju”.

Ovo je zajednička aktivnost Agencije za bezbednost saobraćaja, Saveta za bezbednost saobraćaja grada Užica, udruženja Roditelj i Tehničke škole Radoje Ljubičić.

“Ovde će se uskoro otvoriti vrtić i cilj nam je da prilagodimo infrastrukturu, kako bi nam deca bezbedno stigla i bezbedno se vratila kući. Šaljemo poruku roditeljima da je njihova velika uloga da decu pripreme, a mi ćemo dati svoj doprinos i na ovaj način. Želimo da ih provedemo kroz poligon da bezbedno prelaze ulicu, koja nikako nije mesto gde se može vežbati”, saopšteno je iz udruženja Roditelj.

I pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u cilju promocije projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”, na Gradskom trgu u Užicu organizovli su druženje sa učenicima osnovnih škola kojima se kroz edukativne radionice približili rad policije i ukazali na osnove bezbednog ponašanja. Njima su se pridružili članovi saveta za saobraćaj grada Užica, udruženja Roditelj i škole Radoje Ljubičić.

Evropska nedelja mobilnosti završiće se u petak. Tradicionalno, poslednjeg dana obeležavanja predstavnici gradskog rukovodstva na posao će umesto automobilima doći peške.

(izvor i foto: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.