Nušićijada-više od festivala (VIDEO)

IVANJICA-I ovog avgusta Branislav Nušić korača ulicama Ivanjice. Gradić na Moravici tokom četiri dana domaćin je mnogobrojnim glumcima, muzičarima i književnicima na Nušićijadi, manifestaciji koja promoviše kulturu nekih prošlih vremena. Ove godine organizatori su posebnu pažnju posvetili obeležavanju 45 godina od snimanja serije “Više od igre”, ali i 110 godina od osnivanja Fudbalskog kuba Javor. Ipak i ovoga puta u centru pažnje su deca.

Krajem svakog avgusta u grad na Moravici sliju se gosti iz svih krajeva zemlje, ali i regiona, kako bi osetili duh vremena koje je iznedrilo “Gospodju ministarku”, “Ožalošćenu porodicu”, “Sumnjivo lice” …

U parku kraj Moravice organizovana je Dečija scena. Mališani su tu bili u prilici da se upoznaju sa privremenim predsednikom opštine, Branislavom Nušićem, koga i ove godine dočarava glumac Milan Milosavljević.

„To je ono zbog čega smo pre 13 godina obnovili Nušićijadu koja je sada brend Srbije.Deca su ona koja će nastaviti i siguran sam da se Nušićijada nikada neće ugasiti“,naglašava Milosavljević.

“ Na dečjoj sceni nema telefona i video igrica.Tu se deca uče pravim vrednostima ,pa i tome kako da oni sutra postanu koordinatori i Nušićevci i da Nušićijada živi u Ivanjici“ ,istakla je koordinatorka dečje scene Nušićijade Aleksandra Ilić.

Čelnici Ivanjice kao jedan od ciljeva označili su težnju da se Nušićijada po svom sadržaju razlikuje od ostalih manifestacija koje se organizuju tokom leta.

„Trudimo se da budemo različiti i da se po tome prepoznajemo.nećemo dozvoliti da postanemo poput nekih drugih festivala“ ,kaže predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Na ovogodišnjoj Nušićijadi izmedju ostalih nastupiće i Toni Cetinski, Dejan Petrović, Haris Džinović, dok je poslednji dan, nedelja 28. avgust rezervisan za niški “Kerber”.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.