Nušićijada viđena u Sloveniji i u Bosni i Hercegovini

IVANJICA-U okviru regionalne kampanje “Dani Srbije u regionu – Zvuci leta Srbije” Turističke organizacije Srbije, Nušićijada je kao jedan od pet najuspešnijih festivala uspešno predstavljena i promovisana na dve zapažene prezentacije u Ljubljani i Banjaluci.

 

Protekle nedelje, na Prešernovom trgu u centru Ljubljane, volonterke Nušićijade promovisale su ovaj nesvakidašnji festival humora i zabave  koji ove godine slavi 50 godina od svog začetka. Slovenačkoj publici na jedinstven način i kroz živu reč predstavljen je koncept festivala, njegova obeležja i svojevrsni čaršijski duh koji festival nosi sa sobom. Zainteresovanost praćena pozitivnim reakcijama publike i prepoznavanjem festivala kao i njegovih dosadanjih uspeha slovenačka publika nesumnjivo će biti viđena za Ivanjicu poslednjeg vikenda avgusta.

Nakon promocije na Prešernovom trgu, u Konferencijskoj sali Kristalne palate, održana je prezentacija za turoperatore. Pored TO Ivanjica koja je predstavila Nušićijadu, u promotivnom karavanu nacionalne turističke organizacije učestvovale su i TO Dragačevo, TO Beograd, TO Vojvodina i TO Novi Sad.

 

 

Ogromno interesovanje iskazala je i banjalučka publika, te su posetioci u višečasovnom razgovoru sa volonterkama i predstavnicima Turističke organizacije opštine Ivanjica razmenjivali i dobijali nove informacije o Nušićijadi koja je ove godina postala dvostruki nosilac evropskog priznanja “Evropa za festivale, festivali za Evropu” (EFFE).

“ Raduje nas što ljudi već prepoznaju Nušićijadu kao svojevrsni brend i žele da čuju što više o njoj. O tome koliko je ivanjički festival popularan u Banjaluci najbolje govori podatak da je ogroman broj medijskih kuća, uključujući i one sa nacionalnom frekvencijom, posetio naš stand I interesovao se o pojedinostima za predstojeći festival. Upravo zbog fenomenalnih reakcija i velike pažnje koju je izazvala Nušićijada usledio je poziv Banjalučana da se festival tematski predstavi na njihovoj Citadeli” – rekao je menadžer TO Ivanjica, Miloje Ostojić.

Nakon promocija u Bugarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, karavan Turističke organizacije Srbije u kom se osim Nušićijade nalaze Exit, Beer fest, Nišville Jazz festival, Guča festival – sabor trubača kao pet nosećih festival pomocije manifestacionog turizma Srbije nastaviće promocije u  Crnoj Gori, Rumuniji, Mađarskoj i Grčkoj.

 

You may also like...