Nušićijada-Smeh kao lek (video)

IVANJICA-Festival kulture i zabave Nušićijada održaće se po šesti put,od kada je obnovljen 2010.godine,u Ivanjici od 28. do 30. avgusta.

 

Pod sloganom “Smeh kao lek” u Ivanjici će vladati festivalski režim bez razmirica,boljki i kafanskog fajronta sa pregršt kulturnih,muzičkih i obrazovnih programa,najavljujuju organizatori iz Udruženja građana KUDES.

“Festival će tradicionalno početi svečanim defileom u kome će pored fijakera i kostimiranih građana ,po prvi put učestvovati i konjanici iz Konjičkog saveza Srbije i kluba Joldaš.Svečano će biti otvroren primopredajom ključeva Ivanjice Branislavu Nušiću,odnosno glumcu Milanu Milosavljeviću,a zatim sledi specijalno izdanje emisije “24 minuta” sa Zoranom Kesićem”,kaže  Vera Jovanović iz KUDES-a.

 

Publika će tokom Nušićijade imati priliku da vidi predstave “Gospođa ministarka” pozorišta Boško Buha,”Ožalošćena porodica” pozorišta iz Šapca ,“Tri za groš” ART produkcije  i Beogradskog dramskog pozorišta i mnoge druge.

U muzičkom delu festivala nastupiće Vlado Georgijev,Big bend RTS-a,Mostar sevdah rijunion,Luz Azul,trio Trimenštajn i kvartet Kameleon.

Tu su i izložbe dečje karikature “Mali Pjer” i Predraga Koraksića Koraksa.

 

Nušićijada tokom sva tri dana ima i programe za decu i mlade u vidu pozorišnih predstava,radionica i animacija.

Pored nacionalnih Nušićijada je ove godine osvojila u evropsko priznanje “Festivali za Evropu”.

“To je Nušićijadu svrstalo u prvu generaciju festivala koji nose to priznanje,koje su im dodelili Evropska komisija i Asocijacija festivala.Kriterijumi su bili,pored umetničkog dojma i uključivanje lokalne zajednice i globalni okvir u kome festival može da živi”,ističe Jovanovićeva.

 

Organizatori Nušićijade su pored UG KUDES i opština Ivanjica,Dom kulture i Turistička organizacija Ivanjice.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.