Nušićijada na pola puta (video)

IVANJICA – Jedna od najznačajnihih kulturnih, ali i turističkih manifestacija u Zapadnoj Srbiji je festival smeha i zabave, „Nušićijada“, u Ivanjici. Iako se održava poslednjeg vikenda u avgustu, u ovom gradiću pripreme uveliko traju.

 

Nušićijada je festival koji se održavao u Ivanjici od 1968. do 1972. godine u organizaciji ivanjičkog Doma kulture. Kao festival filmske komedije, trajao je 6 dana, u prvoj nedelji septembra i privlačio kulturni svet tadašnje Jugoslavije.
Obnovljen je 2010. godine i već se priprema 6. Nušićijada. U uličnoj anketi organizovanoj u danima Vaskrsa volonteri I udruženje građana Kudes želeli su upravo od Ivanjičana da saznaju koga bi u vreme festivala želeli da vide u svom gradu.
Od prvog festivala, ivanjičani kroz ankete učestvuju u odabiru gostiju I učesnika Nušićijade, pa u tri festivalska dana goste dočeka raznovrstan program, predstave, kabarei, koncerti, večeri satire i komedije, ali i dobrog kafanskog provoda. ceo grad je uključen u njegovu organizaciju.

 

Kampanja u kojoj će volonteri Nušićijade anketirati meštane o njihovim predlozima i primedbama vezanim za Nušićijadu biće nastavljena od vrata do vrata.
Akcija na pola puta bila je i prilika da još jednom pozovu goste iz okoline, zemlje i sveta da budu viđeni za ivanjicu ove godine od 28. do 30. avgusta.

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.