Novovaroški Dom zdravlja dobio novi rendgen aparat

NOVA VAROŠ-Dom zdravlja u Novoj Varoši dobio je novi digitalni rendgen aparat, drugi u poslednjih godinu dana. Savremena aparatura za službu rendgenske dijagnostike, vredna oko deset miliona dinara poklon je Vlade Republike Srbije i doprineće da se u značajnoj meri unapredi kvalitet zdravstvene zaštite stanovništva u zlatarskom kraju.

dom zdravlja Nova varoš novi rendgen aparat
foto.Varoške novine

Direktor Doma zdravlja Branko Popović kaže da je novi aparat japanskog proizvođača instaliran i ovih dana pušten u funkciju po svim predviđenim propisima i standardima, a da su prostorije službe kompletno renovirane i opremljene pratećom opremom.

„Time služba za rendgensku dijagnostiku sada optimalno zadovoljava sve potrebe lokalnog stanovništva u ovom segmentu zdravstvene usluge, a koliko je ulaganje bilo neophodno najbolje svedoči podatak da pre ovih donacija stara izrabuvana aparatura nije zanavljana pune četiri decenije.Pacijentima je sada omogućena kvalitetnija, brža i bezbednija izrada rendgenskih snimaka, a koji su jako važni i za preventivne i za dijagnostičke preglede. U najtežim periodima korone rađeno je i do stotinak snimaka samo pluća, što je bio ogroman pritisak i za pacijente i tehničare odnosno lekare „, rekao je Popović

Popović je naveo da se nastavlja sa ulaganjima i da će uskoro novu digitalnu opremu i aparaturu dobiti i služba laboratorijske dijagnostike.

Varoške novine ,ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.