Novogodišnji paketi za romsku decu Užica

UŽICE – Tradicionalno, Grad Užice je obezbedio sredstva za novogodišnje paketiće za romsku decu, a u dogovoru sa Udruženjem Roma dodeljeno je 25 paketića.

Istakavši da Grad ima dugogodišnju i dobru saradnju sa Udruženjem Roma u Užicu, novogodišnje paketiće deci iz romske zajednice uručio je član Gradskog veća za socijalnu politiku, Slobodan Grbić.

“Nadam se da će ta saradnja u godinama koje dolaze da se nastavi i uvek smo tu za sve naše sugrađane. Pred nama su Nova godina i Božić i ovo je mali znak pažnje za praznike kojima se deca najviše raduju. Iskoristiću priliku da svim pripadnicima romske nacionalnosti kao i ostalim sugrađanima čestitam  predstojeće praznike”, kaže Grbić.

Kristijan Halilović potpredsednik udruženja Roma zahvalio se gradu i sponzorima koji su omogućili da se ovaj događaj organizuje.

“Ovo je bitna stvar, jer dečiji osmeh ne može da se plati i kada vidite nasmejanu decu paketiću su sitnica u odnosu na taj osmeh, to je nešto predivno. Nadam se da ćemo ovu tradiciji nastaviti i da će se sve više ljudi aktivirati da deca budu srećna”, rekao je Halilović.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.