Novo radno vreme Kancelarije za besplatnu pravnu pomoć


UŽICE- Kancelarija za besplatnu pravnu pomoć u Gradskoj upravi Užice radiće po izmenjenom radnom vremenu i to ponedeljkom, sredom, petkom od 10 do 12 časova.

Prema Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći koji je počeo sa primenom 1. oktobra 2019. godine, ovo pravo mogu iskoristiti građani koji su korisnici prava na socijalnu pomoć, korisnici dečijeg dodatka, žrtve nasilja u porodici , nezaposlena lica, penzioneri sa najnižim primanjima, osobe sa invaliditetom…

Pružanje besplatne pravne pomoći nije dozvoljeno u privrednim sporovima, postupku registracije pravnog lica, postupku naknade štete za povredu časti i ugleda, postupku u kome bi vrednost spora bila u očiglednoj i značajnoj nesrazmeri sa troškovima postupka.

Posebnom gradskom odlukom omogućeno je i da pravo na pravnu pomoć pod povlašćenim uslovima mogu iskoristiti i ostali građani, koji ne ispunjavaju ove uslove. Oni postupke potpisivanja ugovora, podnesaka i tužbi mogu obaviti uz naknadu koja je znatno povoljnija od advokatske tarife.

Besplatna pravna pomoć sastoji se od pružanja pravnih saveta, sastavljanja podnesaka, zastupanja i odbrane. Lica iz navedenih kategorija koja ispunjavaju uslove zahtev podnose u pisarnici Gradske uprave, a o svim detaljima vezano za pružanje besplatne pravne pomoći mogu se informisati i telefonom na broj 031/590 – 101 , takođe ponedeljkom, sredom, petkom u vremenu od 10 do 12 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.