Novo JKP na Zlatiboru za rešenje problema pasa lutalica (VIDEO)

ČAJETINA – Nedavnim usvajanjem predloga na lokalnom parlamentu u Čajetini je formirano novo „JKP Zoohigijena“, koje će se baviti rešavanjem problema pasa lutalica na Zlatiboru.

Do sada se ovim poslovima bavilo „JKP Naš dom“ iz Požege, koje poseduje jedino prihvatilište za pse lutalice u okrugu. Međutim, iz lokalne samouprave ističu da nisu zadovoljni ovim uslugama ni troškovima koje za njih izdvajaju, tako da žele da kreiraju sopstveno preduzeće.

Zlatiborska Zoohigijena imaće prihvatilište za pse sa veterinarskom klinikom, što bi u perspektivi moglo da postane i pansion za pse koje sa sobom dovode turisti.

„Na efikasan i human način rešavaće se problem napuštenih životinja, ali s obzirom na to da smo turističko mesto, tu se mogu ostvarivati prihodi od smeštaja za pse posetilaca Zlatibora. Imali smo oko 10 miliona dinara godišnje troškova za fakture usluga požeškog preduzeća i za odštete od ujeda pasa. U prihvatilištu će se vršiti vakcinacija i sterilizacija, čime ćemo smanjiti problem koji u velikoj meri izazivaju i turisti, koji sa sobom dovedu ljubimca, pa odu bez njega nazad u svoje gradove. Svakako će i životinje imati bolje uslove nego sada“, kaže predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić.

Za buduće prihvatilište određena je lokacija na Bregovima, na oko četiri kilometra udaljenosti od naseljenog mesta Zlatibor. Uskoro bi trebalo da bude raspisan tender za izradu projektne dokumentacije, a kroz obezbeđivanje sredstava u lokalnom budžetu i konkurisanje na evropske fondove, očekuje se da bi prva faza radova mogla biti završena do kraja naredne godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.