Novinarski konkurs „Cvet jednakosti“

UŽICE – Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice raspisalo je novinarski konkurs „Cvet jednakosti“ čiji je cilj da podrži najbolje medijske priloge koji afirmišu socijalni model invalidnosti i aktivizam osoba sa invaliditetom, promovišu njihove potencijale, dostignuća, prava, inkluzivni pristup i kreativnost.

udzoPrilozi sa kojima autori konkurišu trebalo bi da podstaknu pozitivne promene u stavovima ljudi, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, kao i stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života – ističu u tom udruženju.

Na konkurs, koji traje do 17. februara 2017. godine mogu da se prijave radovi koji su objavljni od 1. januara  do 31. decembra 2016. godine i to u medijima u Srbiji koji su upisani u Registar medija. Za nagradu mogu da konkurišu prilozi obajvljeni u nacionlanim, regionanim i lokalnim medijima – štampa, TV, radio, internet, a svaki učesnik može da konkuriše sa jednim radom.

Nagrade će biti dodeljene 18. marta 2017. godine u Užicu tokom manifestacije „Kikini dani“, koju to udruženje organizuje u znak sećanja na Tijanu Petrović Kiku (Užice, 1985-2013), dugogodišnju portparolku tog udruženja, kao i na njeno zalaganje za prava osoba sa invaliditetom.

O nagradama će odlučivati sručni žiri, koga čine novinari i predstavnici Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga. Biće dodeljeno ukupno pet nagrada – jedna nagrada za najbolji rad u svim kategorijama i četiri nagrade za svaku od kategorija – TV, radio, internet i štampa.

Nagrade podrazumeju i novčani deo, a autoru najboljeg rada na konkursu pripašće i statueta „Cvet jednakosti“, rad akademske umetnice Ane Lazić iz Užica.

You may also like...