Novi Žigić u Javoru

IVANJICA – Iako su krenuli gotovo od nule, sa potpuno rekonstruisanim timom i novim stručnim štabom, fudbaleri Javor Matisa uspeli su da obezbede šesto mesto na tabeli i prezime u rangu najboljih klubova u eliti.

javor-napredakTo je i jasna potvrda odličnog rada sportskog sektora koji u ovom slučaju ima specifičan posao, jer od mladih i još uvek neafirmisanih igrača mora da prepozna pravo pojačanje.

Sportski direktor Javor Matisa, Nikola Lišanin, ovih dana ima pune ruke posla.

– Ono što raduje sve nas u upravi kluba jeste činjenica da vlada ogromno interesovanje za naše igrače. Dobili smo ponude za  Amanovića, Gafurova, Bjedova, Terzića, Dokića, koji su se prosto nametnuli odličnim igrama u prvenstvu. Naravno da ćemo shodno igračkim potrebama u klubu, a sa druge strane i finansijskim, napraviti nekoliko transfera, jer ove igrače traže renomirani klubovi i ne želimo da ih sputavamo u nastavku karijere. Podvlačim, jako su važni i interesi kluba koje moramo ispoštovati – kaže Nikola Lišanin.

S obzirom da će u prelaznom roku neki igrači, ipak promeniti sredinu, sportski menadžment Javora moraće da nadomesti te pozicije sa skromnim budžetom.

– Nemamo mogućnosti da kupujemo igrače sa već izgrađenim karijerama, a realno to nije ni politika kluba. Trudimo se da prepoznamo mlade talente koji se uz stručan rad u klubu mogu izgraditi u ozbiljna fudbalska imena.

Foto: Miljko Grujović

Foto: Miljko Grujović

Da je selekcija igrača koji stižu u Javor Matis dobra govore i raniji transferi gde su kao igrači ovog kluba završavali u Zvezdi, Partizanu, Vojvodini, ljubljanskoj Olimpiji i drugim klubovima van naše zemlje.

– Nastavljamo dalje, već smo doveli dva mlada i prema našim procenama veoma talentovana igrača. Za poziciju levog bočnog igrača konkurisaće Milijan Ilić koga smo doveli iz IMT-a. Pratili smo šest meseci njegove igre i smatramo da može da pomogne Javoru da ostvari ciljeve. Igrao je u mlađim kategorijama Partizana, kasnije Zemuna, a može da odgovori potrebama zadnje linije i ofanzivnog igrača. Ugovor sa ivanjičkim superligašem potpisao je i 190 centimetara visoki špic, Stefan Tripković iz Trstenika. Karijeru je započeo u Slogi iz Kraljeva, igrao u zemlji i inostranstvu.

Nema sumnje da će do kraja prelaznog roka Javor dobiti još nekoliko novajlija, mada je rano pričati o imenima.

– U zavisnosti od transfera naših igrača, dovodićemo eventualna pojačanja. Podrazumeva se da smo izvršili selekciju na vreme i imamo jasan plan oko prodaje i dovođenja igrača – zaključuje Nikola Lišanin dodajući da je cilj Ivanjičana u nastavku sezone plasman među prvih osam ekipa.
Sportski Žurnal

You may also like...